“Bidai hau batera egingo dugu” lemapean, aste honetan AECC Gipuzkoak bere kanpaina berria aurkeztu du, helburua erakunde bertatik eskaintzen dituzten dohako zerbitzu eta laguntzak zabaltzea izanik. La Casa del Café-n, AECC Gipuzkoaren ideia aitzindari honetan parte hartzeko pribilexua dugu. AECC Gipuzkoaren lan, dohako baliabide eta egoitzen kokapenari buruz Gipuzkoako biztanleria informatzeko, “Minbiziaren aurka aktibo” autobusak […]
Continue readingKafeinagabea garunarentzat
Nutricional Neuroscience aldizkariak argitaratutako azterlan baten arabera, kafe kafeinagabeak energia-disponibilitatea handitzen du garunean, dementzia eta bestelako gaixotasun neurodegeneratiboak, hala nola Alzheimerra, pairatzeko arriskua murriztuz. Zehazki, egindako esperimentuetan egiaztatu zutenez, karraskariei 5 hilabetetan zehar kafe kafeinagabea eman ondoren, garuna gai zen glukosa modu askoz eraginkorragoan metabolizatzeko eta neuronentzako erregai gisa erabiltzeko. Hori bereziki baliagarria izango litzateke […]
Continue readingKafe-katilu zoragarri bat gozatzeko 5 arau
5 arauak 1.- Kafearen kalitatea Ezin da kafe-katilu zoragarri bat dastatu kalitate bikaineko kafe batetik abiatu gabe. Kafe merke gehienek jatorri ezberdineko eta kalitate desberdinetako aleak nahasten dituzte. Oso garrantzitsua da aukeraketa onenaren eta txigorketa bikain baten ondoriozko kafe bat izatea, hala nola La Casa del Café markakoa adibidez. 2.- Freskura Kafearen freskura bermatzeko, oso […]
Continue readingKafeomantzia
Irakur ezazu zure etorkizuna kafe-hondarretan. Har ezazu kafe bat katilu zuri batean eta edan ezazu lasai, jakin nahi duzunari buruz hausnartzen duzun bitartean. Edaten bukatzen duzunean, itxaron minutu pare bat, egin ezazu galdera ozen, eta eman buelta katiluari buruz behera jarriz plater baten gainean. Itxaron bost minutu inguru, eta gero has zaitezke irakurtzen. Horretarako jar […]
Continue readingKafea munduan
Kultura bakoitzak kafea prestatzeko eta dastatzeko modu ezberdin bat hartzen du. Hemen dituzu adibide batzuk. Italia Espresoaren jaioterria, hamargarren postuan dago kontsumoari dagokionez. 1645ean ireki zen Venezian munduko lehen “kafe-denda”. Frantzia Batez ere iragazki-kafea kontsumitzen da croissantekin eta baguetteekin, eta adituek brûlerietara jotzen dute. Iparraldean beren ondoko italiarrek baino espreso luzeagoa kontsumitzen dute. Estatu Batuak Iragazki-kafea nagusitzen da, […]
Continue reading