La Casa del Café

Kafea munduan

Kultura bakoitzak kafea prestatzeko eta dastatzeko modu ezberdin bat hartzen du. Hemen dituzu adibide batzuk.

  • Italia

    Espresoaren jaioterria, hamargarren postuan dago kontsumoari dagokionez. 1645ean ireki zen Venezian munduko lehen "kafe-denda".
  • Frantzia

    Batez ere iragazki-kafea kontsumitzen da croissantekin eta baguetteekin, eta adituek brûlerietara jotzen dute. Iparraldean beren ondoko italiarrek baino espreso luzeagoa kontsumitzen dute.
  • Estatu Batuak

    Iragazki-kafea nagusitzen da, guretzat kafe amerikarra, mugetan edo take away motako paperezko edalontzi handietan edaten dena. Munduko kafe-kontsumitzaile handiena dira, eta Brasil duten atzean, gehien produzitzen duen herrialdea.
  • Turkia

    Irinaren loditasuna izan arte ehotako kafearekin egiten da. Edaria oso kontzentratua da eta eskulekurik gabeko katilu txikietan zerbitzatzen da, azukrearekin edo gabe.
  • Austria

    1683an turkiarrek alde egin izanari esker, vienarrek kafea prestatzeko berrogeita hamar modu inguru asmatu zituzten, beti pastel-zati batekin batera.
  • Japonia

    Edari energetiko gisa ikusten dute kafea, hotza, latan edo plastikozko botiletan edateko, taberna batean edo leku guztietan ikus daitezkeen makina automatikoetan erosia.
  • Alemania

    Nagusiki gosari oparo baten zati gisa kontsumitzen da, iragazkiarekin prestatua. Egunean zehar azkar edaten da, zutik, Stehkafee establezimenduetan.
  • Eskandinavia

    Harrituko zaitu Europaren iparraldeko herrialde horrek biztanle bakoitzeko kontsumo-errekorra daukala jakiteak. Kafea barra-barra edaten da, eta txigortua nahiago dute noski, oso luze prestatua.
Bai

Zentrala

JUAN IRIONDO, S.A.
Zuaznabar Kalea, 49
Polígono Ugaldetxo
20180- Oiartzun
Tfno.: 943 491 642

Denda

  • San Martzial, 33
    20005-Donostia
    Tfno.: 943 433 684